Garcia

Informació general
habitants 592
superfície 51,78 Km2
altitud 73 m
Situació

El terme municipal t茅 51,78 km2聽d鈥檈xtensi贸 i est脿 situat a banda i banda del riu Ebre en la seva conflu猫ncia amb el riu Siurana. Al nord 茅s accidentat per la Serra del Tormo, a l鈥檈squerra del riu, que forma la paret oriental del congost

0.del Pas de l鈥橝se i continua a la dreta per les serres que culminen al pic de l鈥櫭liga.


Instal·lacions i serveis

En l鈥櫭爉bit esportiu compta amb pista esportiva i piscina municipal d鈥檈stiu. Disposa tamb茅 de col路legi p煤blic i dispensari m猫dic. Destaca tamb茅 la seva cooperativa agr铆cola.


Llocs d'interès

L鈥Ermita de Santa Magdalena聽茅s un edifici religi贸s constru茂t sobre una immensa roca en forma d鈥檃ntre que cobreix, no solament l鈥檈rmita per damunt de la teulada, sin贸 tamb茅 la casa de l鈥檈rmit脿, la casa dedicada a la clerecia, l鈥橝juntament i un porxo d鈥檕bra dins del qual s鈥檋i pot trobar una font que brolla aigua natural de la mateixa pedra que cobreix els edificis esmentats, convertint el lloc en un espai molt pintoresc, rodejat de bosc i terreny cultivable des d鈥檕n es pot gaudir d鈥檜nes magn铆fiques vistes. A l鈥檈rmita es pot accedir per un entrador, degudament senyalitzat, a la dreta de la carretera C12, situat a pocs metres del poble en direcci贸 a Vinebre.

La primitiva聽Esgl茅sia Vella聽data del segle XVI i est脿 situada a la part alta del poble, coronant el cim del tur贸, al costat mateix del riu Ebre. Aquesta antiga esgl茅sia fou destru茂da durant la Guerra Civil i reconstru茂da en part recentment. Consta d鈥檜na sola nau, amb fortes pilastres, arquejat rom脿 i creuer g貌tic al sostre. No t茅 c煤pula. Consta de vuit altars incloent l鈥檃ltar major i un retaule anomenat vulgarment 鈥渁ltar de les 脿nimes鈥, que havia estat de la cartoixa de l鈥橢scaladei, format de deu quadres de pintures a l鈥檕li sobre fusta, dividits en dos cossos, segurament del fam贸s pintor Ribalta, que representaven diverses imatges entre les que destaquen l鈥檈ccehomo, santa Magdalena, sant Roc i l鈥橝nunciaci贸 dels Reis i la Resurrecci贸.

L鈥檃ny 1949, es va construir l鈥檃ctual聽Esgl茅sia Parroquial聽situada a la part baixa del poble i consagrada a la Nativitat de Nostra Senyora. Anys m茅s tard, va fer-se una reforma del presbiteri, que consist铆 en unes pintures murals que representen deu 脿ngels que toquen la trompeta proclamant les grandeses de Maria i la col路locaci贸 d鈥檜na imatge de la verge Maria de bronze, que es deuen a l鈥檃rtista 脌ngel Mart铆 Borr脿s.

Un espai a destacar 茅s el聽Pont de l鈥檜ll de l鈥橝sm脿, que compta tamb茅 amb una ruta que va vorejant el riu Siurana, riu que desemboca a l鈥橢bre.

Destaca la聽zona de les piscines聽situada a la vora del riu Ebre i que compta amb un embarcador n脿utic que gaudeix d鈥檜na situaci贸 d鈥檌ncomparable atractiu, una zona d鈥檃campada controlada i una de picnic amb barbacoes.


Festes

Al gener es celebra la Festa Major d鈥檋ivern i t茅 lloc la Festa en honor a Sant Antoni Abad (17 de gener), 聽on es realitzen com a actes t铆pics la benedicci贸 dels animals, la cercavila de la banda de m煤sica, la foguera de Sant Antoni, on es penja porc senglar a la brasa, sessions de ball i curses de rucs i de 4×4.

La Romeria a l鈥檈rmita de Santa Magdalena 茅s fa sempre el dissabte seg眉ent del dilluns de Pasqua, amb la t铆pica subhasta de coques durant el t铆pic ball de jotes.

A l鈥檈stiu es celebren les Festes Majors de Garcia en honor a la Mare de D茅u d鈥橝gost a on la gent del poble i els visitants poden gaudir d鈥檜n seguit d鈥檃ctivitats per a petits i grans amb molta m煤sica.

Destaca dins de les activitats de les Festes Majors de Garcia el Correfoc de Garcia, espectable guardonat com a millor acte cultural de les Terres de l鈥橢bre l鈥檃ny 2003. La festa s鈥檌nicia amb espectacles culturals i m煤sica tradicional. Una gran traca i tro final d贸na la sortida del correfoc. Diables i espectadors vinguts d鈥檃rreu dels Pa茂sos Catalans poden c贸rrer i gaudir sota aut猫ntiques pluges de foc. Acaba la festa amb una gran remullada i m煤sica en viu fins a la sortida del sol. Abans de l鈥檌nici del correfoc t茅 lloc el correfoc de les colles infantils.


Ajuntament

Ajuntament de Garcia

C. Major, 49

43749 Garcia

Tel.: 977 400 638

Web:聽http://www.garcia.cat/

Horaris d鈥檃tenci贸:

De 12:00 a 14:00 de dilluns a divendresproperament a la comarca

et proposem

Recreaci贸 del final de la batalla de l’Ebre

Viu el final de la batalla de l’Ebre en primera persona! Els dies 16, 17, 18 i 19 de novembre torna la R...

Jornades Gastron貌miques de la clotxa 2023

La clotxa聽茅s el nostre plat tradicional per excel路l猫ncia de la Ribera, que diu molt dels or铆gens de pag猫s de l...

Festes de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre

Molts pobles de la Ribera d’Ebre聽celebren la seua festa major d’hivern per Sant Antoni. La festa d...