La Palma d’Ebre

Informació general
habitants 379
superfície 38,31 Km2
altitud 335 m
Situació

El terme municipal de La Palma d’Ebre, està situat al sector més alt i septentrional de la comarca, al límit amb les Garrigues, de la qual el separa una estreta franja del terme de Flix, i al límit també amb el Priorat. El terme municipal té una extensió de 38,31 km² i és travessat per la Vall Major.


Instal·lacions i serveis

Disposa de cooperativa agrícola, consultori mèdic i farmàcia. Té telecentre. També té un centre cultural. Aquest centre cultural i  recreatiu és una associació sense ànim de lucre que s’encarrega d’elaborar i organitzar les Festes Majors i diverses festes que es fan al municipi.


Llocs d'interès

Destaca l’antic edifici de l’Església vella de Sta. Maria, d’estil romànic dels segles XII-XIII situat al mig de la vila, en la zona més elevada.

També trobem l’actual Església parroquial de l’Assumpció, construïda l’any 1802, d’estil renaixentista, amb un retaule d’estil barroc del 1700.

Cal destacar també les restes de l’antiga presó, localitzada als baixos de la Casa de la Vila. El seu emplaçament i construcció fa pensar que era l’antiga presó del Castell, del qual no en queden restes.

També remarquem vora el poble, l’existència d’un pi de grans dimensions, molt conegut, declarat arbre monumental l’any 1991.


Festes

La Setmana Santa sobresurt entre les festes tradicionals per la participació del Grup d’Armats i la banda de tambors i cornetes a les processons i oficis.

El 29 d’abril se celebra Santa Caterina, considerada la segona festa major.

El 15 de maig se celebra Sant Isidre, patró dels pagesos i de la cooperativa, que és l’encarregada de l’organització de la festa, i el dia 10 de juliol Sant Cristòfol, patró dels conductors.

La Festa Major d’estiu se celebra, com en tants d’altres pobles, el dia 15 d’agost, en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció, patrona del municipi.


Ajuntament

Ajuntament de La Palma d’Ebre

C/ Major, 11

43370 La Palma d’Ebre

Telèfon: 977 819 064

Fax: 977 819 253

a/e: aj.palma@altanet.org

web: www.palma.altanet.org/

Horaris d’atenció:

de 11:30 a 13:30 hproperament a la comarca

et proposem

Jornades Gastronòmiques de la clotxa 2023

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de l...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...

Festes de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre

Molts pobles de la Ribera d’Ebre celebren la seua festa major d’hivern per Sant Antoni. La festa d...