Transports

La comarca de la Ribera d’Ebre és troba ben comunicada amb les comarques veïnes i la resta del territori amb una bona infraestructura de carreteres i la línia de tren Madrid-Saragossa-Tarragona-Barcelona.

La xarxa d’autopistes és a quaranta minuts com a molt de la població més allunyada d’aquestes, la qualitat de les vies ha millorat notablement en els darrers anys i la xarxa ferroviària travessa la comarca com el riu que en altre temps va ser l’artèria vial. Els traçats viaris tortuosos d’antuvi provocats per la geografia particular han estat solucionats per nous traçats i únicament alguns trams de carreteres comarcals mantenen aquest tarannà.

S’hi afegeix també la proximitat de l’aeroport de Reus i les estacions del tren d’alta velocitat l’AVE a les ciutats properes de Lleida i Tarragona.

Mapa de la Provincia

Com arribar en cotxe, vies principals:

  • Eix de l’Ebre (C-12): va de Lleida a Amposta vorejant l’Ebre de nord a sud. Ideal per accedir al Baix Ebre i la Ribera d’Ebre.
  • N-420: va de Tarragona a Saragossa, passant per Reus-Falset-Móra d’Ebre-Gandesa-Alcanyís d’est a oest en sentit transversal. Ideal per accedir al Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Matarranya.
  • C-44: via alternativa d’accés des de l’Hospitalet de l’Infant i  l’autopista AP-7 a l’Eix de l’Ebre passant per Tivissa.
  • TV-3022: connecta la N-340, entra l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, des del Perelló fins Rasquera i l’Eix de l’Ebre. Ideal per accedir a Miravet i la Ribera d’Ebre.

Com arribar en tren, línies Renfe:

Accés en tren a la Ribera d’Ebre: Regional Renfe Barcelona – Reus – Móra la Nova – Flix i Barcelona – Reus – Casp, i Grans Línies Renfe Barcelona – Reus – Saragossa – Madrid.

Estacions a Móra la Nova, Ascó, Flix ,Riba-roja d’Ebre i Marçà – Falset, Capçanes, els Guiamets,

Més informació: RENFE: 902 320 320, www.renfe.com

Com arribar en autobús:

Les línies disponibles d’autobús ens permeten arribar a tot un seguit de pobles de forma més regular a més de connectar amb les ciutats més importants com Barcelona, Tarragona, Lleida, Saragossa o Castelló.

Línies Comarcals de Hife: Més informació: Tel. 902 119 814 www.hife.es
Linies comarcals de Hispano Igualadina: Tel. 902 292 900  www.igualadina.net

Existeixen altres mitjans per poder cercar informació sobre com arribar a qualsevol municipi de la Ribera d’Ebre en autobús, o com desplaçar-se d’un poble a un altre amb aquest mitja. Podeu consultar aquesta informació a la web de mobilitat de la Generalitat de Catalunya http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat

 

ESTACIÓ DE L’AVE CAMP DE TARRAGONA ( estació més propera per alguns dels pobles de la Ribera d’Ebre) està situada entre els municipis de Perafort i la Secuita. La distància de la ciutat de Tarragona és de 11 quilòmetres. L’estació està connectada mitjançant línies d’autobús amb diverses ciutats i pobles del camp de Tarragona.

Més informació: Estacions 902 432 343 i Renfe 902 320 320

 

ESTACIÓ DE L’AVE DE LLEIDA ( estació més propera per alguns dels pobles de la Ribera d’Ebre) està situada a la ciutat de Lleida. La ciutat de Lleida està connectada mitjançant línies d’autobús amb pobles de la comarca de la Ribera d’Ebre.

Més informació: Estacions 902 432 343 i Renfe 902 320 320

 

L’AEROPORT DE REUS (aeroport més proper) es troba a només a 48 km de Móra d’Ebre. Aquest aeroport rep vols de diferents capitals europees. L’aeroport esta connectat amb línies d’autobús amb les ciutats de  Reus, Tarragona i Barcelona, entre d’altres. Trasllat des de l’aeroport de Reus.

properament a la comarca

et proposem

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Jornades Gastronòmiques de la clotxa 2023

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de l...