Llaberia

Informació general
habitants 1
altitud 680 m
Situació

Nucli de població que forma part del municipi de Tivissa. Està situat a 23 km al NE de Tivissa. És el poble més alt i el més petit alhora. Des de la Miranda, el seu punt més elevat es domina tot el Camp de Tarragona.Llocs d'interès

L’encant de Llaberia rau en la seva fesomia medieval que roman intacta.

L’Església Romànica dels segles XII i XIII venera a Sant Joan Baptista i fou construïda entre les parets de l’antiga fortalesa. Conjuntament amb tota la fortalesa medieval, és un dels monuments romànics més importants dins l’àmbit meridional en què es troba. Nau rectangular amb absis de mig punt i entrada lateral. La sitja descoberta en el centre de la nau demostra el doble ús que se li donà: culte i refugi de béns. L’any 1986 es va iniciar la seva restauració recuperant la fisonomia que tenia.

Museu del traginer o del bast, transport realitzat per camins de muntanya. Recreació d’ambients del pairalisme català amb un recull d’eines extingides que evoquen èpoques reculades viscudes pels nostres avantpassats. Emili Boada el seu fundador amb l’entusiasta col·laboració d’en Josep Volta de Capçanes, han sabut conjugar diversos espais, el camp, el transport, l’escola, la casa rural catalana a través de la cultura material recollida al llarg de més de quaranta anys de recerca. 

L’estació fotovoltaica de Llaberia, és una central solar fotovoltaica de 18 kwp. Subministra energia elèctrica a 47 habitatges de Llaberia, alhora que proporciona l’energia necessària per als servei comú d’enllumenat públic.


Festes

La Festa major de Llaberia, se celebra per la Mare de Déu d’Agost. La festa es trasllada al cap de setmana següent i aquests dies, amb motiu de la festa major, és quan s’hi aplega un major nombre de veïns. Els actes de la festa, consisteixen en una reunió de veïns i, a continuació, un berenar de germanor, al carrer del Forn. La festa major, és motiu de reunió i facilita l’aplec i la trobada dels veïns del nucli.


Ajuntament

Ajuntament de Tivissa

C. Castell, 2

43746 Tivissa

Tel.: 977 41 80 14

a/e: aj.tivissa@altanet.org

Web: www.tivissa.altanet.org / www.tivissa.cat

Horaris d’atenció:

De dilluns a divendres de 9.00 h a 13.00 h (Oficina d’Atenció al Públic – Antic Consultori Mèdic). C/ Hospital, 1 (43746 – Tivissa)

De dilluns a dijous de 17.00 h a 20.00 h (Oficines de l’Ajuntament). C/ Castell,2 (43746 – Tivissa)properament a la comarca

et proposem

Jornades Gastronòmiques de la clotxa 2023

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de l...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Recreació del final de la batalla de l’Ebre

Viu el final de la batalla de l’Ebre en primera persona! Els dies 16, 17, 18 i 19 de novembre torna la R...