Ginestar

Informació general
habitants 986
superfície 15,72 Km2
altitud 26 m
Situació

El terme municipal de Ginestar es troba situat a la zona sud de la comarca de la Ribera d鈥橢bre, a l鈥檈squera del riu Ebre. T茅 una extensi贸 de 15,72 km虏, est脿 a 26 m d鈥檃ltitud sobre el nivell del mar, forma part de la cubeta o depressi贸 de M贸ra i limita amb els termes municipals de Rasquera, Tivissa i Miravet.


Instal·lacions i serveis

Disposa de biblioteca municipal, casal d鈥檃vis, escola i banda de m煤sica. En l鈥櫭爉bit esportiu compta amb pavell贸 poliesportiu i piscines municipals. Disposa tamb茅 de consultori m猫dic i telecentre. Compta amb una societat de ca莽adors 鈥淟a Ginesta鈥.


Llocs d'interès

L鈥Esgl茅sia de Sant Mart铆聽茅s l鈥檈difici m茅s notable de la poblaci贸. De construcci贸 barroca del segle XVIII, amb tres naus i c煤pula sobre el creuer. A l鈥檌nterior compta amb columnes molt elevades amb arcs apuntats. Els seus finestrals fets de vitralls donen gran lluminositat al conjunt. De la fa莽ana, tamb茅 barroca, destaca la rosassa situada sobre la porta principal i la c煤pula, que 茅s considerada una de les m茅s notables de la comarca. Com a fet curi贸s, el campanar resta inacabat.

L鈥Ermita de Sant Isidre聽fou constru茂da l鈥檃ny 1617, i es troba al final del carrer que porta el mateix nom. 脡s un edifici d鈥檈stil neocl脿ssic, d鈥檜na sola planta, format per una nau coberta amb volta ovalada de llunetes entre arcs, i capelles entre els contraforts. L鈥檌nterior 茅s decorat amb pintures murals del segle XVIII sobre temes ornamentals.

L鈥橢sgl茅sia vella,el seu origen es remunta al segle XIII amb un primer temple d鈥檕rigen rom脿nic, modificat posteriorment dos cops, al segle XV amb l鈥檃mpliaci贸 d鈥檈stil g貌tic i al segle XVII. Destaca un tram de volta de can贸, apuntada, una capella lateral coberta per una volta de creueria d鈥檈stil g貌tic, arcs, pilars i una llinda de marbre sobre l鈥檃ntiga porta d鈥檃cc茅s a la sagristia amb una creu de Malta De l鈥檈xterior del temple en destaquen els contraforts originals. L鈥檈sgl茅sia est脿 documentada l鈥檃ny 1278 i se sap que va pert脿nyer a l鈥橭rdre del Temple i posteriorment a l鈥橭rdre dels Hospitalers.

El聽passeig de l鈥檈mbarcador聽茅s un passeig de vianants entre la zona de l鈥檃ntic camp de futbol i el seu embarcador a la riba del riu Ebre, en el que hi ha instal路lats bancs i aparells de gimn脿stica, en diferents llocs del seu recorregut.

La聽Font聽de l鈥橝iguad铆聽茅s un paratge natural, situat en la partici贸 dels termes entre el municipi de Rasquera i el de Ginestar, al marge dret de la Riera del Comte. Per damunt de la font hi creixen joncs, pins blancs, aritjols, ginestes i moltes altres plantes t铆pics dels boscos mediterranis. Des d鈥檃questa font es pot arribar a Ginestar per un cam铆 assenyalat que podem trobar si pugem les escales existents. Cap tram del cam铆 茅s apte per a turismes.


Festes

Festa Major de Sant Mart铆: Ginestar celebra la seva Festa Major el dia 11 de novembre, en honor de Sant Mart铆.

Diada de l鈥橢rmita: El segon diumenge de maig t茅 lloc la Diada de l鈥橢rmita, amb la participaci贸 de tot el poble. S鈥檕rganitza un dinar de germanor i diversos actes festius.

El dia 8 de desembre,聽dia de la Pur铆ssima, es fa una subhasta de plats que han estat cuinats per voluntaris, en benefici de l鈥檈ntitat Escola i la Banda de M煤sica 鈥淟a Ginesta鈥.

Celebraci贸 de la聽Fira Raure, Fira d鈥橝rts i Oficis d鈥橝rrel Tradicional on es poden trobar demostracions d鈥檕ficis antics i productes tradicionals artesanals, aix铆 com animaci贸 al carrer.聽 Es fa l鈥櫭簂tim diumenge del mes de setembre.


Ajuntament

Ajuntament de Ginestar

C/ Ample,26

Tel. 977 40 93 89

43748 GINESTAR

http://www.ginestar.cat

ginestar@ginestar.cat

Horaris d’atenci贸:

– De dilluns a divendres, de 09.00 h a 14.00 h

– Dimarts i dijous, de 16.30 h a 19.00 hproperament a la comarca

et proposem

Jornades Gastron貌miques de la clotxa 2023

La clotxa聽茅s el nostre plat tradicional per excel路l猫ncia de la Ribera, que diu molt dels or铆gens de pag猫s de l...

Recreaci贸 del final de la batalla de l’Ebre

Viu el final de la batalla de l’Ebre en primera persona! Els dies 16, 17, 18 i 19 de novembre torna la R...

Viles i castells medievals

La Ribera d鈥橢bre 茅s terra d鈥檋ist貌ria, una hist貌ria narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...