Recreació del final de la batalla de l’Ebre

Viu el final de la batalla de l’Ebre en primera persona!

La recreació històrica del final de la batalla de l’Ebre de Flix, que enguany arriba a la sisena edició, representa un dels esdeveniments més importants de la batalla de l’Ebre. El públic té l’oportunitat de presenciar, a pocs metres dels actors, com es desenvolupà el final de la batalla de l’Ebre a Flix. Resulta una proposta molt atractiva que permet viatjar en el temps i viure un esdeveniment històric en primera persona.

Més d’un centenar de persones es posaran a la pell dels civils i soldats republicans i franquistes que, ara fa 80 anys, van protagonitzar l’últim episodi de la batalla de l’Ebre. Mentre una part de l’exèrcit de la República defensava els companys a la Serra de la Fatarella (Terra Alta) aturant així l’ofensiva franquista, 25.000 soldats republicans van creuar el riu Ebre per Flix iniciant la retirada.

Durant la recreació es poden veure escenificats els últims instants d’aquest episodi de la guerra civil, quan els contingents de les tropes de la Segona República en retirada, acompanyats de civils, creuen l’Ebre per la població, mentre es produeixen els últims combats entre els qui es queden per cobrir aquesta maniobra i l’exèrcit franquista.

La recreació del final de la batalla de l’Ebre es farà el dia 25 de novembre a partir de les 11.00 hores al passeig i pas de barca.

més informació i contacte

municipi Flix
properament a la comarca

et proposem

Benvinguts a pagès

El cap de setmana de l’1 al 2 de juny us convidem a venir de pagès a la Ribera d’Ebre. Podreu visitar ca...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Descobreix els espais de la batalla de l’Ebre

La batalla de l’Ebre és un dels episodis històrics claus per entendre la història contemporània de Catalunya i...