Festes de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre

Molts pobles de la Ribera d’Ebre celebren la seua festa major d’hivern per Sant Antoni. La festa de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre conserva les seues arrels més tradicionals, molts pobles encenen la foguera, ballen jotes, celebren els Tres Tombs i, fins i tot, a Ascó hi fan corrides de matxos, rucs i cavalls.

sant antoni

Entre tots les festes de Sant Antoni de la Ribera d’Ebre és la Festa de Sant Antoni d’Ascó la més important i representativa. De fet a Ascó, és la festa més esperada de l’any. El Govern de la Generalitat declarà les Festes de Sant Antoni d’Ascó “Festa Patrimonial d’Interès Nacional”, fet que la situa al capdamunt de les festes amb més importància del Principat de Catalunya.

A banda de conservar tots els elements més característics de les festes de Sant Antoni, preserva encara avui, amb tota la seva singularitat, una de les tradicions que ahir més identificaven la festivitat de Sant Antoni: les corrides de cavalls, rucs i matxos.

Durant tres dies els asconencs i asconenques fan festa al voltant de la foguera que s’encén a la plaça de l’Església i que des de la seua encesa no s’apaga fins la cloenda de la celebració. Les corrides de matxos, rucs i cavalls tenen lloc al circuit de Sant Antoni, recentment rehabilitat, i al carrers dels Clots, al centre de la vila.


Festa de Sant Antoni d’Ascó 17 – 21 de gener

 

 

més informació i contacte

properament a la comarca

et proposem

La natura en estat pur. Reserva Natural de Sebes. Activitats

La Reserva natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix  és un espai fluvial inclòs al Pla d’Espais d’...

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Recreació del final de la batalla de l’Ebre

Viu el final de la batalla de l’Ebre en primera persona! Els dies 16, 17, 18 i 19 de novembre torna la R...