Festes de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre

Molts pobles de la Ribera d’Ebre celebren la seua festa major d’hivern per Sant Antoni. La festa de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre conserva les seues arrels més tradicionals, molts pobles encenen la foguera, ballen jotes, celebren els Tres Tombs i, fins i tot, a Ascó hi fan corrides de matxos, rucs i cavalls.

sant antoni

Entre tots les festes de Sant Antoni de la Ribera d’Ebre és la Festa de Sant Antoni d’Ascó la més important i representativa. De fet a Ascó, és la festa més esperada de l’any. El Govern de la Generalitat declarà les Festes de Sant Antoni d’Ascó “Festa Patrimonial d’Interès Nacional”, fet que la situa al capdamunt de les festes amb més importància del Principat de Catalunya.

A banda de conservar tots els elements més característics de les festes de Sant Antoni, preserva encara avui, amb tota la seva singularitat, una de les tradicions que ahir més identificaven la festivitat de Sant Antoni: les corrides de cavalls, rucs i matxos.

Durant tres dies els asconencs i asconenques fan festa al voltant de la foguera que s’encén a la plaça de l’Església i que des de la seua encesa no s’apaga fins la cloenda de la celebració. Les corrides de matxos, rucs i cavalls tenen lloc al circuit de Sant Antoni, recentment rehabilitat, i al carrers dels Clots, al centre de la vila.


Festa de Sant Antoni d’Ascó 17 – 21 de gener

 

 

més informació i contacte

properament a la comarca

et proposem

Festes de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre

Molts pobles de la Ribera d’Ebre celebren la seua festa major d’hivern per Sant Antoni. La festa d...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...