Aquesta tardor, viu una terra de riu!

Visitar la nostra comarca significa conèixer l’Ebre en tota la seva essència, ja sigui resseguint-lo per camins a la seva vora, navegant-lo o observant-lo des dels balcons dels nostres pobles i la tardor és una de les millors èpoques de l’any per visitar-la.

També descobrireu, viles i castells medievals, reserves i paratges naturals de gran valor, espais de la batalla de l’Ebre, jaciments arqueològics i un llarg etcètera de racons que de ben segur que us agradaran.

Per conèixer i gaudir el riu, una de les millors opcions es navegar-lo. Així doncs, si us agrada la navegabilitat, a la comarca hi diferents maneres de poder gaudir-la:

Per als més actius us aconsellem llogar piragües o caiacs amb servei de monitor, podeu escollir diferents trams del riu Ebre al seu pas per la comarca i fins i tot travessar-la de nord a sud. Cada cop hi ha més persones que descobreixen la nostra comarca des d’un indret immillorable, des de dins del riu.

El Llaüt lo Roget d’Ascó realitza viatges turístics entre Ascó i Garcia, travessant un dels paratges fluvials més espectaculars de la Ribera d’Ebre, el Pas de l’Ase, organitzant viatges amb tasts de producte local i recorreguts ornitològics. El llagut construït té una estètica similar al llaguts que fins fa unes dècades navegaven pel riu, essent la navegació el fil conductor que permet explicar la història de la navegació fluvial al riu Ebre, traslladant al turista a la època en que llaguts i llaguters eren part del paisatge habitual del riu.

Finalment, per aquells més aventurers i que els agrada el món de la pesca us proposem realitzar estades amb vaixells residència a les immenses aigües del pantà de Riba-roja d’Ebre.

L’essència de l’Ebre també la trobareu recorrent el Camí de l’Ebre (GR99), al pas per la nostra comarca. Es tracta d’un recorregut de prop de 1.150 quilòmetres que ressegueix el curs del riu des del seu naixement fins a la desembocadura i, que per la nostra comarca, hi discorren tres etapes del camí, la 37, 38 i 39. Aquest camí també es conegut, al nostre territori, com el Camí de Sirga.

Considerat el millor exemple de l’arquitectura romànica militar templera a Catalunya trobem el Castell de Miravet, el monument més emblemàtic de la Ribera d’Ebre. El castell forma part del Cap de la Vila juntament amb l’Església Vella, i el conjunt de cases penjades sobre el mateix riu, constituint un dels pobles amb encant més pintorescos de Catalunya.

Però, Miravet no es la única fortalesa a visitar, el Castell Carlí de Flix, el Castell de Móra d’Ebre o els jaciments ibèrics de Sant Miquel a Vinebre i Castellet de Banyoles, juntament amb els espais de la Batalla de l’Ebre  i amb nuclis antics singulars com el Tivissa, Ascó, Móra d’Ebre, La Palma o Vinebre, entre d’altres, són elements patrimonials que no us podeu perdre.

D’altra banda, a Móra la Nova, hi podeu trobar el Centre d’Interpretació del Ferrocarril, un espai interactiu i multimèdia que aproxima als visitants a la realitat històrica del món del ferrocarril.

Tot això es pot compaginar amb la visita a paratges naturals de gran valor, com la Reserva Natural de Sebes a Flix, on s’hi conserva un bosc de ribera gairebé intacte i hi podreu contemplar com les cigonyes viuen en simbiosi amb els cavalls de la Camarga francesa als aiguamolls, entre d’altres activitats.

Aprofiteu per fer rutes a peu o en bicicleta pels diferents espais naturals de la comarca,  l’espai d’interès Natural de Riba-roja d’Ebre, la serra de Llaberia, les muntanyes de Tivissa- Vandellòs, la serra i vall de Cardó.

Les visites culturals, les passejades pel espais naturals… segur que us  obriran la gana i a la nostra comarca els productes locals són molts  destacant per la seva tradició l’oli, el vi i la fruita dolça.

I finalment, degustar el plat tradicional per excel·lència de la Ribera d’Ebre, la Clotxa, que explica els orígens de pagès de la comarca i posa de relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia. La clotxa, que enguany a celebrat la 15ena edició de la seva festa i jornades gastronòmiques anuals, és pot trobar durant tot l’any en alguns restaurants de la comarca.

 

més informació i contacte

adreça Plaça Sant Roc, 2
municipi Móra d'Ebre
telefon 977 40 18 51
correu turisme@riberaebre.org
web www.turismeriberaebre.org
properament a la comarca

et proposem

Visita teatralitzada a Castellet de Banyoles

Us proposem descobrir l’època ibèrica amb una visita teatralitzada al jaciment Castellet de Banyoles, a Tiviss...

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Llagut lo Roget. Sent l’Ebre de prop

Sent l’Ebre d’aprop navegant amb el llagut Lo Roget, una rèplica de les embarcacions tradicionals ...