Jornades Gastronòmiques de la Clotxa


La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.

La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

 

clotxa ribera ebre

Els darrers anys, la reivindicació de la clotxa ha propiciat la seva presència tant a les cases particulars com també a diferents manifestacions de la nostra cultura popular i a molts dels restaurants de la Ribera d’Ebre, que, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més el nostre plat tradicional.

La Festa de la Clotxa donà inici a la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, fins al 6 de maig, en forma de jornades gastronòmiques, i alguns d’ells durant tot l’any incorporen en les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa.

 

Consulta tota la informació de la Festa i de les Jornades Gastronòmiques de la clotxa 2018

més informació i contacte

municipi La Serra d'Almos
properament a la comarca

et proposem

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

La natura en estat pur. Reserva Natural de Sebes

La Reserva natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix  és un espai fluvial inclòs al Pla d’Espais d’...

Aquest estiu, viu una terra de riu!

  Visitar la nostra comarca significa conèixer l’Ebre en tota la seva essència, ja sigui resseguint-lo pe...