Establiment ibèric de Sant Miquel

Situat a la vora esquerra del riu Ebre a poc més d’un quilòmetre al sud-oest de Vinebre, hi trobem aquest jaciment integrant de la Ruta dels Ibers. S’hi han trobat vestigis de construccions datades entre l’últim quart del segle II a. de C. i la segona meitat del segle I a. de C.

L’establiment ibèric de Sant Miquel, s’alça a la riba esquerra del riu Ebre, en un petit turó sobre del pas de l’Ase, en el contrafort de la serralada prelitoral, a 1,5 km al sud-est de Vinebre; sembla ser que és un dels punts més antics del municipi, sobre un pla triangular de 130 m de llarg per 60 m d’amplada màxima. En aquest si conserven les restes d’un establiment d’època ibèrica tardana, de la meitat del segle II a.C. fins al segle I a.C., amb un conjunt d’estructures que podrien correspondre a una espècie de fortí, les funcions del qual serien de control d’aquest sector del territori i del riu

Si han trobat ceràmiques fetes a mà i de vernís negre amb grafits ibèrics, pesos de teler, terracotes d’un cap femení i altres figures.

El primer cap de setmana d’octubre, en motiu del Cap de Setmana Ibèric, es realitzen tallers, visites guiades per arqueòlegs, un berenar iber i una baixada de torxes fins al poble.

 

Visites: Per accedir al poblat cal reserva prèvia.

Visites concertades. Turisme Vinebre, als telèfons 638 570 153 – 977 40 57 81 o turisme@scultur-fl.cat

properament a la comarca

et proposem

La natura en estat pur. Reserva Natural de Sebes. Activitats

La Reserva natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix  és un espai fluvial inclòs al Pla d’Espais d’...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...