Establiment ibèric de Sant Miquel

Situat a la vora esquerra del riu Ebre a poc més d’un quilòmetre al sud-oest de Vinebre, hi trobem aquest jaciment integrant de la Ruta dels Ibers. S’hi han trobat vestigis de construccions datades entre l’últim quart del segle II a. de C. i la segona meitat del segle I a. de C.

L’establiment ibèric de Sant Miquel, s’alça a la riba esquerra del riu Ebre, en un petit turó sobre del pas de l’Ase, en el contrafort de la serralada prelitoral, a 1,5 km al sud-est de Vinebre; sembla ser que és un dels punts més antics del municipi, sobre un pla triangular de 130 m de llarg per 60 m d’amplada màxima. En aquest si conserven les restes d’un establiment d’època ibèrica tardana, de la meitat del segle II a.C. fins al segle I a.C., amb un conjunt d’estructures que podrien correspondre a una espècie de fortí, les funcions del qual serien de control d’aquest sector del territori i del riu

Si han trobat ceràmiques fetes a mà i de vernís negre amb grafits ibèrics, pesos de teler, terracotes d’un cap femení i altres figures.

El primer cap de setmana d’octubre, en motiu del Cap de Setmana Ibèric, es realitzen tallers, visites guiades per arqueòlegs, un berenar iber i una baixada de torxes fins al poble.

 

Visites: Per accedir al poblat cal reserva prèvia.

Visites concertades. Turisme Vinebre, als telèfons 638 570 153 – 977 40 57 81 o turisme@scultur-fl.cat

properament a la comarca

et proposem

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Bases sorteig escapades i lots de producte

BASES DEL SORTEIG   El sorteig es realitzarà durant el mes de setembre, serà gravat i retransmès a les xa...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...