La Serra de Llaberia

L’Espai d’Interès Natural (EIN) de la Serra Llaberia constitueix un conjunt orogràfic complex, format per la Serra de Llaberia pròpiament, la Mola de Colldejou i la Serra del Montalt. Aquest conjunt muntanyós i calcari forma part de la serralada Prelitoral Catalana i s’ubica entre les muntanyes de Prades al nord-est i les Tivissa-Vandellòs i Cardó al sud.

Compta amb una extensió de 10.350 ha, que s’estén per 6 municipis: Capçanes, Colldejou, Marçà, La Torre de Fontaubella, Pratdip i Tivissa. Així, la ubicació d’aquest espai natural a tocar de les zones més poc poblades i inaccessibles de les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre l’han convertit en un indret poc freqüentat i relativament oblidat, un dels motius que han contribuït a preservar els seus espectaculars relleus i orografia, així com notables valors naturals.

La Serra de Llaberia, compta amb un ens de gestió, el Consorci de la Serra de Llaberia que ha dissenyat un conjunt d’itineraris i punts d’interès per a poder gaudir dels racons més espectaculars de la Serra de Llaberia, a peu, en bici, a cavall o amb excursions amb cotxe.

A la seva pàgina web, www.serrallaberia.cat, hi trobareu informació detallada sobre totes les activitats que podeu desenvolupar a l’espai natural, així com de tots els serveis i recursos turístics amb els que compta el mateix. Us podreu descarregar fulletons i guies informatives de la Serra de Llaberia.

De totes les activitats que es poden desenvolupar a l’espai, el senderisme és una de les que més si practiquen. En aquest espai natural protegit existeixen molts senders i disposa d’un mapa de la xarxa de senders que podreu trobar a qualsevol punt d’informació de l’espai o descarregar-lo des de la seva pàgina web.

Més informació:

Oficina del Consorci de la Serra de Llaberia:

C.de Foig, 5, 43746 Tivissa

Tel. 977 41 75 44.

 consorci@serrallaberia.org / www.serrallaberia.cat.

properament a la comarca

et proposem

Mostra d’Arts i Oficis i Tastavin’s

MOSTRA D’ARTS I OFICIS – 20 i 21 de maig Programa Com cada any el nucli antic d’Ascó es convertirà...

Bases sorteig escapades i lots de producte

BASES DEL SORTEIG   El sorteig es realitzarà durant el mes de setembre, serà gravat i retransmès a les xa...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...