La Serra de Llaberia

L’Espai d’Interès Natural (EIN) de la Serra Llaberia constitueix un conjunt orogràfic complex, format per la Serra de Llaberia pròpiament, la Mola de Colldejou i la Serra del Montalt. Aquest conjunt muntanyós i calcari forma part de la serralada Prelitoral Catalana i s’ubica entre les muntanyes de Prades al nord-est i les Tivissa-Vandellòs i Cardó al sud.

Compta amb una extensió de 10.350 ha, que s’estén per 6 municipis: Capçanes, Colldejou, Marçà, La Torre de Fontaubella, Pratdip i Tivissa. Així, la ubicació d’aquest espai natural a tocar de les zones més poc poblades i inaccessibles de les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Ribera d’Ebre l’han convertit en un indret poc freqüentat i relativament oblidat, un dels motius que han contribuït a preservar els seus espectaculars relleus i orografia, així com notables valors naturals.

La Serra de Llaberia, compta amb un ens de gestió, el Consorci de la Serra de Llaberia que ha dissenyat un conjunt d’itineraris i punts d’interès per a poder gaudir dels racons més espectaculars de la Serra de Llaberia, a peu, en bici, a cavall o amb excursions amb cotxe.

A la seva pàgina web, www.serrallaberia.cat, hi trobareu informació detallada sobre totes les activitats que podeu desenvolupar a l’espai natural, així com de tots els serveis i recursos turístics amb els que compta el mateix. Us podreu descarregar fulletons i guies informatives de la Serra de Llaberia.

De totes les activitats que es poden desenvolupar a l’espai, el senderisme és una de les que més si practiquen. En aquest espai natural protegit existeixen molts senders i disposa d’un mapa de la xarxa de senders que podreu trobar a qualsevol punt d’informació de l’espai o descarregar-lo des de la seva pàgina web.

Més informació:

Oficina del Consorci de la Serra de Llaberia:

C.de Foig, 5, 43746 Tivissa

Tel. 977 41 75 44.

 consorci@serrallaberia.org / www.serrallaberia.cat.

properament a la comarca

et proposem

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...