Les Olles de l’Asmà

 

Les Olles de l’Asmà són indret excepcional i únic a la comarca de la Ribera d’Ebre, situat entre els termes municipals de Darmós i els Guiamets.

L’erosió de l’aigua que transporta la riera de les Olles ha deixat al descobert la roca formant tot un conjunt de salts d’aigua i piscines naturals, popularment anomenades olles. Antigament els habitants de Darmós i els Guiamets es desplaçaven fins les Olles de l’Asmà per a refrescar-se.

El clima mediterrani, amb un fort estiatge estival, així com la construcció del pantà de Guiamets, aigües amunt, fan que gran part de l’any la riera no dugui aigua, malgrat això, en períodes humits o després d’intenses pluges l’aigua corre per la riera formant els salts i omplint les olles.

Aquest dies, com a resultat de les generoses pluges, el barranc de Tartacó, que recull les aigües de la serra de Montalt i desemboca les seues aigües a la riera de les Olles després del pantà, fa que l’aigua circuli per les Olles de l’Asmà. Doncs és el moment idoni per assaborir l’espectacularitat d’aquest indret.

Per arribar a les Olles de l’Asmà des de Móra d’Ebre cal agafar la carretera N-420 direcció Falset, poc abans d’arribar al quilòmetre 831 trobarem una pista pavimentada a la dreta que condueix fins el poble de Guiamets. A pocs centenars de metres trobarem a la dreta el camí senyalitzat que condueix fins l’espai. Us recomanem estacionar el vehícle al mateix camí i desplaçar-se a peu fins les Olles.

L L L

més informació i contacte

municipi Darmós
properament a la comarca

et proposem

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...

La natura en estat pur. Reserva Natural de Sebes. Activitats

La Reserva natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix  és un espai fluvial inclòs al Pla d’Espais d’...