Jornades Gastronòmiques de la clotxa 2023

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.

La clotxa la preparaven els pagesos al camp, amb la voluntat de barrejar els ingredients que més a mà tenien. El pa de pagès, la ceba, el tomàquet i l’all s’acompanyen, tradicionalment, d’arengada o sardina de casco i es rega amb un bon raig d’oli d’oliva. A mig pa de pagès se li treu part de la molla, s’omple amb els ingredients prèviament passats per la brasa, es rega amb oli i es tapa de nou amb la molla que s’havia tret al principi.

Els darrers anys, la reivindicació de la clotxa ha propiciat la seva presència tant a les cases particulars com també a diferents manifestacions de la nostra cultura popular i a molts dels restaurants de la Ribera d’Ebre, que, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més el nostre plat tradicional.

Per tot plegat, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb les associacions d’empresaris turístics de la comarca i els seus restauradors, s’ha consolidat una festa popular que té a la clotxa com a protagonista principal i que, any rere any i de forma itinerant, aplega molta gent de casa nostra i d’arreu del país per tastar la nostra cuina popular i tradicional i per gaudir dels atractius dels nostre municipis.

A més, aquesta Festa dona inici a la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, durant un mes, en forma de jornades gastronòmiques, i alguns d’ells durant tot l’any incorporen a les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa. Aquest any les jornades es celebraran del dia 19 de novembre al dia 14 de desembre de 2023 i hi paticiparan 11 restaurants de la Ribera d’Ebre.

 

Jornades Gastronòmiques de la Clotxa: del 19 de novembre al 17 de desembre a 11 restaurants de la Ribera d’Ebre. A continuació us deixem el detall dels restaurants participants i els seus menús:

 


Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre: 19 de novembre a Riba-roja d’Ebre

 

COMPRA DE TIQUETS A LES OFICINES DE L’AJUNTAMENT DE RIBA-ROJA. TELÈFON DE CONTACTE 627 816 901. COMPRA ONLINE  A LA WEB WWW.RIBA-ROJA. CAT 

Venda de tiquets el dia de la festa, fins a exhaurir existències.

PROGRAMA FESTA DE LA CLOTXA (RIBA-ROJA D’EBRE)

10.00 h Cercavila amb la Bandarra Street Orkestra.

10.30 h Pregó de la festa a càrrec de Ramón Bonet Busom.

11.00 h Repartiment de clotxes amentizat per la Bandarra Street Orkesta

Al llarg de tot el matí, Mercat Medieval amb mostra de productes agroalimentaris i artesans. Organitza l’Associació Puntaires de Riba-roja

 

Aquest any, portaʼt el got de casa.

 

Repartiment de clotxes entre les 11.00 i les 13.30 hores o fins a exhaurir existencies.

 

 

més informació i contacte

municipi Riba-roja d'Ebre
telefon 977 40 18 51 i 627 816 901
correu turisme@riberaebre.org
web www.turismeriberaebre.org
properament a la comarca

et proposem

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Festes de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre

Molts pobles de la Ribera d’Ebre celebren la seua festa major d’hivern per Sant Antoni. La festa d...

Recreació del final de la batalla de l’Ebre

Viu el final de la batalla de l’Ebre en primera persona! Els dies 16, 17, 18 i 19 de novembre torna la R...