Benvinguts a pagès


 

Benvinguts a Pagès La Festa és un cap de setmana en què les explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar-nos els camps, els ramats, les barques i els obradors. Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per viure una gran experiència i per omplir el rebost comprant directament a pagesos i productors.

Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar prèviament a través del web benvingutsapages.cat.  L’oferta del primer cap de setmana d’octubre es complementa amb la participació de restaurants, que treballen amb productes de proximitat, allotjaments rurals i activitats complementàries.

El cap de setmana del 2 i 3 d’octubre us convidem a Benvinguts a Pagès La Festa a la Ribera d’Ebre. Podreu visitar camps, ramats i conèixer ramaders i pagesos. Enguany us proposem realitzar la ruta de les Terres de l’Ebre, la qual uneix pobles de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

A la Ribera d’Ebre hi participa:

EXPLOTACIONS

El Molí de Rué de Vinebre és una petita empresa familiar, amb la quarta generació ja al capdavant, es dediquen a produir i elaborar oli i vins sota la DO Tarragona. Un dels productes estrella és el Vimblanc de Vinebre, un vi tradicional que han recuperat. A les mateixes instal·lacions, podreu visitar el celler i també el molí antic d’oli.

Formatgeria Laura de Rasquera tenen un ramat de cabres amb la llet de les quals elaboren formatges frescs i curats, mató i quallades, tots fets de manera artesana i seguint la tradició ramadera d’aquesta vila.

L’Hort de Maso és una finca de 2 hectàrees a la vora de l’Ebre amb vistes sobre Miravet amb el castell templer senyorejant tota la contrada. Plantada amb 1.500 cirerers de varietats: Frisco, Santina, Rocket, Cheland.  Disposa d’un magatzem agrícola, i també una masia restaurada que és un allotjament rural categoritzat amb 3 espigues.

La Granja de Flix és una granja ecològica de Flix que treballa amb antigues varietats de fruita i verdura i races autòctones en perill d’extinció. Produeixen hortalisses i oli d’oliva ecològic. Fan venda directa a l’explotació i al mercat de Flix. Tenen varis animalets.

La Cistella de l’Ebre és una empresa familiar a Miravet que durant tres generacions s’ha dedicat al conreu de fruita dolça, seca i vinyes. Ofereixen un producte fresc i respectuós amb el medi ambient. Podeu trobar-hi productes de temporada com la fruita dolça, i tot tipus de vins, en un entorn paisatgístic encisador.

 

 

 

 

més informació i contacte

municipi Tota la comarca
properament a la comarca

et proposem

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...

La Ribera en Flor

#LaRiberaenFlor  La Ribera d’Ebre ja es vesteix de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. Cada...