Benvinguts a pagès


 

Benvinguts a Pagès La Festa és un cap de setmana en què les explotacions de tot Catalunya obren les portes de casa seva per ensenyar-nos els camps, els ramats, les barques i els obradors. Dos dies únics per redescobrir on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que fan els aliments que ens arriben a casa. Una oportunitat per viure una gran experiència i per omplir el rebost comprant directament a pagesos i productors.

Les visites gratuïtes a les explotacions s’han de reservar prèviament a través del web benvingutsapages.cat.  L’oferta del primer cap de setmana d’octubre es complementa amb la participació de restaurants, que treballen amb productes de proximitat, allotjaments rurals i activitats complementàries.

El cap de setmana del 2 i 3 d’octubre us convidem a Benvinguts a Pagès La Festa a la Ribera d’Ebre. Podreu visitar camps, ramats i conèixer ramaders i pagesos. Enguany us proposem realitzar la ruta de les Terres de l’Ebre, la qual uneix pobles de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

A la Ribera d’Ebre hi participa:

EXPLOTACIONS

El Molí de Rué de Vinebre és una petita empresa familiar, amb la quarta generació ja al capdavant, es dediquen a produir i elaborar oli i vins sota la DO Tarragona. Un dels productes estrella és el Vimblanc de Vinebre, un vi tradicional que han recuperat. A les mateixes instal·lacions, podreu visitar el celler i també el molí antic d’oli.

Formatgeria Laura de Rasquera tenen un ramat de cabres amb la llet de les quals elaboren formatges frescs i curats, mató i quallades, tots fets de manera artesana i seguint la tradició ramadera d’aquesta vila.

L’Hort de Maso és una finca de 2 hectàrees a la vora de l’Ebre amb vistes sobre Miravet amb el castell templer senyorejant tota la contrada. Plantada amb 1.500 cirerers de varietats: Frisco, Santina, Rocket, Cheland.  Disposa d’un magatzem agrícola, i també una masia restaurada que és un allotjament rural categoritzat amb 3 espigues.

La Granja de Flix és una granja ecològica de Flix que treballa amb antigues varietats de fruita i verdura i races autòctones en perill d’extinció. Produeixen hortalisses i oli d’oliva ecològic. Fan venda directa a l’explotació i al mercat de Flix. Tenen varis animalets.

La Cistella de l’Ebre és una empresa familiar a Miravet que durant tres generacions s’ha dedicat al conreu de fruita dolça, seca i vinyes. Ofereixen un producte fresc i respectuós amb el medi ambient. Podeu trobar-hi productes de temporada com la fruita dolça, i tot tipus de vins, en un entorn paisatgístic encisador.

 

 

 

 

més informació i contacte

municipi Tota la comarca
properament a la comarca

et proposem

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

La Ribera en Flor

#LaRiberaenFlor  La Ribera d’Ebre ja es vesteix de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. Cada...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...