Senderisme i BTT

La comarca de la Ribera d’Ebre compta amb un patrimoni natural on és protagonista el riu Ebre i les serralades prelitorals que el travessen i l’envolten. Tant al costat del riu, com a les serralades que el travessen existeixen múltiples opcions per poder practicar el senderisme, essent moltes d’aquestes rutes també aptes per a fer amb bicicleta de muntanya.

A la comarca hi ha diverses empreses de serveis turístics que us ofereixen itineraris  per fer caminant o en bicicleta amb servei de guia. Aquestes són:

 

ROGLES AVENTURA. Senderisme i BTT, piragüisme, vies ferrades, etc.

Travessera de Llevant, 1. 43750. Flix

Tel. 649 605 865 – 977 41 00 49

www.rogles.org / rogles@rogles.org

ENBLAU. Senderisme piragüisme

43740 Móra d’Ebre.

Tel. 665 320 828

www.enblau.cat / info@enblau.cat

 

Tots els espais naturals gestionats de la nostra comarca, comptem amb una oferta de camins i rutes.

A la Reserva Natural de Sebes hi trobareu petits recorreguts per fer a peu, així com l’itinerari del meandre, aptes per a tot tipus de públic.

Tota la informació detallada la podeu trobar a Reserva Natural de Sebes, o bé al 977 265 112.

 

A l’espai natural de la Serra de Llaberia, el senderisme és una de les activitats que més es practiquen. En aquest espai natural protegit existeixen molts senders i, ademés,  hi disposen d’un mapa de la seva xarxa que podreu trobar a qualsevol punt d’informació de l’espai, o bé, descarregar-lo des de la seva pagina web. www.serrallaberia.cat

 

L’espai natural de les muntanyes de Tivissa-Vandellós compta amb diverses rutes aptes per fer a peu o en bicicleta.  Podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs a la Guia d’Excursionisme per Muntanyes de Tivissa i Vandellòs editada per l’editorial Piolet http://www.editorialpiolet.com .

Aquesta mateixa guia compta amb un bloc on podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs http://muntanyestivissavandellos.wordpress.com/ .

També trobareu informació sobre rutes a la pàgina web de l’ajuntament de Tivissa, on us podreu descarregar fulletons informatius sobre les mateixes  http://www.tivissa.cat/actividades.php?id=4 i dels recorreguts en BTT a http://www.tivissa.cat/actividades.php?id=5

 

Caminar al costat del riu. El GR-99. El camí de l’Ebre.

La importància cultural, social i natural del riu Ebre va incentivar els principals actors de l’excursionisme i el senderisme de l’Estat Espanyol per crear el GR-99, l’anomenat Camí Natural de l’Ebre. Es tracta d’un recorregut que ressegueix el curs del riu Ebre des de el seu naixement, fins a la desembocadura recorrent prop de 1.150 quilòmetres dividits en 59 trams de 20 km que travessen les Comunitats Autònomes de Cantàbria, Castella-Lleó, La Rioja, País Basc, Navarra, Aragó i Catalunya.

Més informacióhttp://www.caminosnaturales.com/ebro/

Altres fonts d’informació: L’associació Catalana de senderisme va editar la guia “Sender de Gran Recorregut. Entre Mequinensa i Delta de l’Ebre. GR 99. Sender de l’Ebre”, un llibre que recull les etapes d’aquest camí en territori català.

Existeix també la possibilitat de realitzar el recorregut del camí a la comarca amb l’acompanyament d’un guia, o combinar la caminada amb un descens en piragua, amb les empreses Rogles Aventura www.rogles.org i Enblau www.enblau.cat .

 

Així mateix, alguns municipis de la comarca disposen de rutes de senderisme, també moltes d’elles aptes per fer amb BTT. A continuació us deixem l’ enllaç on trobareu la informació.

 

ASCÓ

 

Punta de l’Àliga – Sortint de l’ indret de Mas de Prades trobarem la sendera que ens durà fins la Punta de l’Àliga des d’on és pot divisar una gran quantitat de pobles de la Ribera i comarques veïnes.

L’Olivera de Pitó – Ruta de senderisme molt assequible per a tots els perfils que ens conduirà fins una olivera mil·lenària.

Mas de Prades – Santa Paulina  – Ruta de 6 km en la que al arribar gaudirem d’un marc idíl·lic. Rodejats de natura l’espai es complementa en taules i bancs així com barbacoes.

Per a més informació: Ascó Turisme

 

GARCIA

  • Ruta del pont de l’ull de l’asma
  • Camí dels gobians
  • Ruta de l’ermita de Sta. Magdalena

Tota la informació detallada de les rutes a Ajuntament de Garcia

 

MIRAVET

Camins i senders de “La Cameta Coixa”

Itinerari Trinxeres de la Covalta

Itinerari Batalla de l’Ebre

Itinerari Cursa “La Cameta Coixa 2012”

 

Per a més informació  Turisme Miravet

 

MÓRA D’EBRE

Disposeu d’un ampli ventall de rutes de senderisme a la web de l’ agrupació excursionista La Picossa .

 

RASQUERA

Per a més infomació Ajuntament de Rasquera

 

RIBA-ROJA D’EBRE

Tota la informació sobre les rutes a la web de Ajuntament de Riba-roja d’Ebre

 

TIVISSA

Tivissa és el bressol dels senders de gran recorregut. Itineraris i senders de diferents dificultats que creuen paratges naturals de bellesa extraordinària amb auntèntics paisatges rocosos i de muntanya mediterrània salvatge.

Tota la informació sobre les rutes la podeu trobar a Turisme Tivissa

 

A continuació us adjuntem algunes propostes de descoberta de la natura que ofereixen empreses d’activitats de la nostra comarca.

La importància cultural, social i natural del riu Ebre va incentivar els principals actors de l’exc...

Conèixer el Camí de Sirga català Ruta guiada d’un dia en bici i caiac. L’activitat inclou sessió d’...

Pedalant pel Camí de Sirga  Ruta d’un dia en bici. L’activitat inclou sessió d’iniciació en tècnica...

T’oferim diverses rutes que recorren tot l’Ebre català, per fer a peu o en caiac. Tu decideixes qui...

properament a la comarca

et proposem

Aquesta primavera, viu una terra de riu!

  Visitar la nostra comarca significa conèixer l’Ebre en tota la seva essència, ja sigui resseguint-lo pe...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...