Sent l’Ebre d’aprop navegant amb el llagut Lo Roget, una rèplica de les embarcacions tradicionals emprades durant segles a la Vall de l’Ebre.

Lo Roget realitza viatges turístics entre Ascó i Garcia, travessant un dels paratges fluvials més espectaculars de la Ribera d’Ebre, el Pas de l’Ase. En aquest petit congost l’Ebre s’obre pas entre muntanyes deixant uns paisatges verges de gran bellesa. Podreu gaudir d’aquest tram del riu Ebre tot escoltant el xiuxiueig de l’aigua, observant els abundants ocells que hi habiten o admirant els immensos boscos de ribera. El llagut construït té una estètica similar al llaguts que fins fa unes dècades navegaven pel riu, essent la navegació el fil conductor que permet explicar la història de la navegació fluvial al riu Ebre, traslladant al turista a la època en que llaguts i llaguters eren part del paisatge habitual del riu. Aquest estiu podeu pujar a bord de Lo Roget a través de dues experiències.

Sortida ornitològica (2, 8, 16 i 23 d’agost i 6, 12 i 27 de setembre)

Acompanyats per tècnics coneixerem l’espectacular geologia i morfologia del riu, així com la vegetació i la fauna que anirem observant al llarg del recorregut. Escoltarem el xiuxiueig de l’aigua, observarem i interpretarem la natura, així com els immensos boscos de ribera i els abundants ocells que hi habiten.
A més de les paraules dels guies, els visitants també tenen a la seva disposició material com ara telescopis, prismàtics o guies visuals per tal d’identificar, amb imatges, les espècies de fauna que viuen en aquest tram del riu.
Bernats pescaires, blauets, martinets blancs, llúdrigues, ànecs collverd, orenetes de ribera i els agrons blancs són alguns dels animals que habiten en aquesta zona del riu Ebre. Cada visita és diferent i la converteix en un gran al·licient pels visitants. Depenent de l’època de l’any en què la fem, observarem unes espècies o unes altres.
Acabarem amb un tastet de Lutra. Una cervesa artesana molt ben arrelada al territori gràcies als seus sorprenents ingredients: la menta i la regalèssia.

RESERVES

Passejada amb llagut, visita al nucli antic i tast de producte local artesà (8 i 29 d’agost i 12 de setembre)

Us endinsareu pels carrers de la nostra vila, estrets, tortuosos, amb ziga-zaga, on podreu descobrir aquell passat morisc que fa que el nucli antic sigui encisador. La vila closa, els perxes, les voltes i sitges, els Sequerets, el pou de neu, el carrer de la Mola, l’església… Tot un conjunt patrimonial que de ben segur no us deixarà indiferents.

A l’antic molí fareu un tast de productes locals: embotits, pastisseria, vins, fruits secs… tots de gran qualitat i, sobretot, artesans i 100% naturals.
Per finalitzar… passejada amb el llaüt Lo Roget.

RESERVES

 

més informació i contacte

adreça Oficina Municipal de Turisme d’Ascó.
municipi Ascó
telefon 977 40 65 83
correu turisme@asco.cat
web www.ascoturisme.com
properament a la comarca

et proposem

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...

Cap de Setmana Ibèric

Com cada any pel primer cap de setmana d’octubre es presenta una gran oportunitat per conèixer com era l...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...