Ruta pels espais de la Batalla de l’Ebre

La comarca de la Ribera d’Ebre han viscut en la seva pròpia pell un dels moments més tràgics de la història contemporània d’aquest país, la Batalla de l’Ebre. Ocorreguda entre juliol i novembre de 1938, a la part final de la Guerra Civil, aquesta tristament famosa batalla, minimitzà tots els conflictes bèl·lics que es coneixien o de què s’havia sentit parlar.

Aquesta batalla va tenir lloc a riba i riba de Riu Ebre, des de Mequinensa a Amposta, amb les serres de Pàndols i Cavalls com punts claus. Actualment s’han recuperat espais decisius en aquesta desfeta de l’exèrcit Republicà en mans de l’exèrcit del general Francisco Franco. Així, ara es poden visitar trinxeres, refugis i monuments, i hi ha rutes que recorren les serres esmentades.

A la comarca de la Ribera d’Ebre hi ha fins a sis espais històrics visitables, que formen part dels espais de la Batalla de l’Ebre, parlem del Refugi antiaeri de Benissanet, del refugi antiaeri de Flix, de les Trinxeres de Berrús a Riba-roja d’Ebre, del búnquer dels Reguers i del Campament del XVé CE d’Ascó. A més dels anteriors espais mencionats, el Castell de Miravet i el Castell de Móra d’Ebre, com a fortaleses històriques que han viscut molts conflictes al llarg de la història, també en formen part.

Espais visitables de la Batalla de l’Ebre a la comarca de la Ribera d’Ebre:

Refugi antiaeri de Benissanet 

Refugi antiaeri de Flix.

El Búnquer dels Reguers a Ascó 

El Campament del XVé CE d’Ascó

Les trinxeres de Berrús a Riba-roja d’Ebre

Castell de Móra d’Ebre

Castell de Miravet

Més informació: Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre. C. Freginals, 18-24. 43784. Corbera d’Ebre. Tel. 977 42 15 28 – 977 42 17 26. www.batallaebre.org / info@batallaebre.org

properament a la comarca

et proposem

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...