Espai Ilercavònia

ELS IBERS A TIVISSA

El centre d’interpretació Espai Ilercavònia està creat i pensat per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural iber de Tivissa.

La Ciutat Ibèrica del Castellet de Banyoles és especialment rellevant perquè és una de les més importats de Catalunya i la més gran del món Ilercavó. Amb aproximadament 4.2 hactàrees i situat a 6km de la població de Tivissa, està situat en un punt estratègic de control sobre el riu Ebre. Conforma una península emmurallada amb dues magnífiques torres de defensa pentagonals a l’entrada, els fonaments d’un bon conjunt d’habitatges i un tallat natural que domina el riu Ebre amb una vista espectacular sobre el riu, les seves illes i els Ports.

A més, en aquest jaciment va ser trobat l’anomenat Tresor de Tivissa, aquest conjunt representa un autèntic tresor de la cultura ibèrica. Datat en els segles IV-III aC, va ser descobert l’any 1927. Està format per 17 peces de plata i de plata daurada. La majoria són elements de vaixella de luxe destinada a celebracions rituals que s’acompanyen de dues joies: un collaret i un espectacular braçalet amb forma d’espiral que presenta dos extrems acabats en cap de serp.

Més informació sobre horaris i preus: http://turismetivissa.com/ca/castellet-de-banyoles/

 

Visita ILERCAVÒNIA EN JOC – TOTS ELS DISSABTES A LES 12h!

Començarem fent una visita dinamitzada a l’Espai Ilercavònia tot descobrint els tresors de Tivissa, per fer un primer contacte amb el passat ibèric. Després proposarem als participants un joc de simulació: l’aventura de poder viure en primera persona a la ciutat ibèrica del Castellet de Banyoles. Amb estratègia i l’ajuda de l’atzar ens posarem a la pell dels nostres avantpassats. Serem capaços de sobreviure? Quines feines haurem de realitzar? Tindrem els coneixements necessaris? Desenvoluparem les habilitats imprescindibles per sobreviure? Ens convertirem en protagonistes de la nostra pròpia història posant-nos a la pell d’aquells ibers que van viure a la ciutat d’Ilercavònia! Us hi esperem!

Preu: 5€ infant i jubilat/ 6€ adult (inclou l’entrada a l’Espai Ilercavònia)

Durada: 1h aprox.

properament a la comarca

et proposem

La natura en estat pur. Reserva Natural de Sebes. Activitats

La Reserva natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix  és un espai fluvial inclòs al Pla d’Espais d’...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Recreació del final de la batalla de l’Ebre

Viu el final de la batalla de l’Ebre en primera persona! Els dies 16, 17, 18 i 19 de novembre torna la R...