Les trinxeres de Berrús

La zona de Berrús, ocupada per les tropes republicanes des del mateix dia 25 de juliol, era una posició concebuda amb un doble objectiu: defensar el cap de pont de Riba-roja d’Ebre i protegir la rereguarda de l’altiplà de la Pobla de Massaluca.

Les trinxeres de Berrús serpentegen per la part superior d’una empinada barrancada per controlar qualsevol accés des de la Riera de Berrús o l’antic camí de Riba-roja d’Ebre a la Pobla de Massaluca (actual TV-7411). Per aquesta raó, la trinxera segueix el disseny clàssic en ziga-zaga, però la seva profunditat és molt variable tenint els punts més reforçats i avançats en els pous de tirador amb abast de tir sobre els possibles accessos. El sistema defensiu es complementava amb una trinxera secundaria que envolta la cota més elevada i protegia la rereguarda de la trinxera principal.

Aquesta zona va quedar allunyada del front fins als dies 12, 13 i 14 de novembre quan les tropes del general Franco ocuparen aquesta zona i penetraren dos quilòmetres en direcció Riba-roja d’Ebre.

Més informació:

Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre.

C. Freginals, 18-24

43784 Corbera d’Ebre

Tel. 977 42 15 28 – 977 42 17 26

www.batallaebre.org / info@batallaebre.org

properament a la comarca

et proposem

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Mostra d’Arts i Oficis i Tastavin’s

MOSTRA D’ARTS I OFICIS – 20 i 21 de maig Programa Com cada any el nucli antic d’Ascó es convertirà...