L’artesania de la pauma

Al municipi de Rasquera, són nombrosos els treballs fets amb la palma del margalló (trenada), com els cabassos, els senatxos, les callitores, sàrries, sitis i les catifes.

L’origen del treball de la pauma sembla ser que es remunta al neolític i la seva comercialització també és molt antiga.

En l’actualitat l’artesania de la pauma té en el municipi de Rasquera un dels reductes més importants de les nostres terres, la majoria de dones que s’hi dediquen tenen més de cinquanta anys, i han sabut mantenir una tradició de forma molt viva. Actualment, és fan cursos per als més petits i també pels no tan petits, on les artesanes del municipi ens ensenyen a llatar.

En algunes cases del municipi de Rasquera i podreu veure treballs fets amb pauma i comprar peces elaborades per aquestes artesanes, així com en moltes fires de la comarca on hi trobareu artesanes mostrant i venent els seus productes.

Al municipi de Rasquera i trobem L’Associació d’Artesans la Llata. És una associació creada el gener del 2009 per promoure i difondre el tradicional ofici artesà de la llata arreu de les nostres terres i per estendre el reconeixement al treball artesanal de les llatadores de pobles com Rasquera (Ribera d’Ebre) i El Perelló (Baix Ebre).

Aquesta associació exposa els productes en fires artesanals i exposicions, participem en jornades i demostracions, organitzen tallers d’iniciació per a adults i per a infants (escoles) i elaboren objectes de llata tradicionals i d’innovació.

Més informació:

Associació d’Artesans La llata.

C/ Fullola, 7

43519 – El Perelló – Tarragona

Telf. (+34) 661 42 26 34  

https://www.facebook.com/associacioartesanslallata/   / artesanslallata@gmail.com

Ajuntament de Rasquera: Ajuntament de Rasquera

properament a la comarca

et proposem

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...