Les muntanyes de Tivissa – Vandellòs

Tot i que és geogràficament força compacte i definit, no hi ha un nom tradicional per aquest massís muntanyós. El nom “Muntanyes de Tivissa-Vandellòs” és relativament recent i no correspon a cap denominació tradicional.

Aquest nom es refereix al fet que la majoria de les muntanyes del conjunt estan situades dins dels límits dels termes municipals de Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a les comarques del Baix Camp i la Ribera d’Ebre.

Formen part de les anomenades Serres del Mestral, a la serralada Prelitoral, unes serres ben desconegudes però molt properes a un gran públic, amb els seus cingles i carenes que s’ajeuen cap a la Costa Daurada.

La elevació màxima és de 728 metres al Molló Puntaire; altres cims importants són el Tossal de l’Alzina i la Mola de Genessies.

L’espai compta amb diverses rutes aptes per fer a peu o en bicicleta.  Podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs a la Guia d’Excursionisme per Muntanyes de Tivissa i Vandellòs editada per l’editorial Piolet http://www.editorialpiolet.com .

Aquesta mateixa guia compta amb un bloc on podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs http://muntanyestivissavandellos.wordpress.com/ . Hi trobareu informació sobre els recorreguts, amb durada, nivell de dificultat, etc.

Més informació:

Turisme Tivissa

Tel. 977 41 75 51.

 

properament a la comarca

et proposem

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Festa del Riu de Móra d’Ebre

En el marc de la Festa Major de Móra d’Ebre, se celebra l’esperada Festa del Riu, considerada la festa fluvial...