Les muntanyes de Tivissa – Vandellòs

Tot i que és geogràficament força compacte i definit, no hi ha un nom tradicional per aquest massís muntanyós. El nom “Muntanyes de Tivissa-Vandellòs” és relativament recent i no correspon a cap denominació tradicional.

Aquest nom es refereix al fet que la majoria de les muntanyes del conjunt estan situades dins dels límits dels termes municipals de Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a les comarques del Baix Camp i la Ribera d’Ebre.

Formen part de les anomenades Serres del Mestral, a la serralada Prelitoral, unes serres ben desconegudes però molt properes a un gran públic, amb els seus cingles i carenes que s’ajeuen cap a la Costa Daurada.

La elevació màxima és de 728 metres al Molló Puntaire; altres cims importants són el Tossal de l’Alzina i la Mola de Genessies.

L’espai compta amb diverses rutes aptes per fer a peu o en bicicleta.  Podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs a la Guia d’Excursionisme per Muntanyes de Tivissa i Vandellòs editada per l’editorial Piolet http://www.editorialpiolet.com .

Aquesta mateixa guia compta amb un bloc on podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs http://muntanyestivissavandellos.wordpress.com/ . Hi trobareu informació sobre els recorreguts, amb durada, nivell de dificultat, etc.

Més informació:

Turisme Tivissa

Tel. 977 41 75 51.

 

properament a la comarca

et proposem

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Festa del Riu de Móra d’Ebre

En el marc de la Festa Major de Móra d’Ebre, se celebra l’esperada Festa del Riu, considerada la festa fluvial...