Llagut lo Roget. Sent l’Ebre de prop. Activitats

Sent l’Ebre d’aprop navegant amb el llagut Lo Roget, una rèplica de les embarcacions tradicionals emprades durant segles a la Vall de l’Ebre.

Lo Roget realitza viatges turístics entre Ascó i Garcia, travessant un dels paratges fluvials més espectaculars de la Ribera d’Ebre, el Pas de l’Ase. En aquest petit congost l’Ebre s’obre pas entre muntanyes deixant uns paisatges verges de gran bellesa. Podreu gaudir d’aquest tram del riu Ebre tot escoltant el xiuxiueig de l’aigua, observant els abundants ocells que hi habiten o admirant els immensos boscos de ribera. El llagut construït té una estètica similar al llaguts que fins fa unes dècades navegaven pel riu, essent la navegació el fil conductor que permet explicar la història de la navegació fluvial al riu Ebre, traslladant al turista a la època en que llaguts i llaguters eren part del paisatge habitual del riu. Aquest estiu podeu pujar a bord de Lo Roget a través de dues experiències.

Sortida ornitològica (3 abril, 1 de maig, 15 de maig 2021)

Navegarem pel riu Ebre amb el Llaüt Lo Roget, travessarem un dels paratges fluvials més espectaculars de la Ribera d’Ebre, el Pas de l’Ase. En aquest petit congost l’Ebre s’obre pas entre muntanyes deixant uns paisatges verges de gran bellesa.
Acompanyats per tècnics coneixerem l’espectacular geologia i morfologia del riu, així com la vegetació i la fauna que anirem observant al llarg del recorregut. Escoltarem el xiuxiueig de l’aigua, observarem i interpretarem la natura, així com els immensos boscos de ribera i els abundants ocells que hi habiten.
A més de les paraules dels guies, els visitants també tenen a la seva disposició material com ara telescopis, prismàtics o guies visuals per tal d’identificar, amb imatges, les espècies de fauna que viuen en aquest tram del riu.
Bernats pescaires, blauets, martinets blancs, llúdrigues, ànecs collverd, orenetes de ribera i els agrons blancs són alguns dels animals que habiten en aquesta zona del riu Ebre. Cada visita és diferent i la converteix en un gran al·licient pels visitants. Depenent de l’època de l’any en què la fem, observarem unes espècies o unes altres.
Acabarem amb un tastet de Lutra. Una cervesa artesana molt ben arrelada al territori gràcies als seus sorprenents ingredients: la menta i la regalèssia.

Vermut al llaüt lo Roget ( 3 d’abril i 16 de maig de 2021)

Gaudeix d’un vermut tot navegant amb el nostre Llaüt i descobreix els paratges que ens envolten. La passejada us portarà fins al Pas de l’Ase, el pas més estret de l’Ebre català i us tornarà a l’embarcador d’Ascó.

La sortida inclou:

  • Una copa de Vermut (o refresc)
  • Patates xips
  • Olives
  • Embotit casolà

L’aperitiu se servirà en safates individuals.

RESERVES

 

 

més informació i contacte

adreça Oficina Municipal de Turisme d’Ascó.
municipi Ascó
telefon 977 40 65 83
correu turisme@asco.cat
web https://ascoturisme.cat/
properament a la comarca

et proposem

Festes de Sant Antoni a la Ribera d’Ebre

Molts pobles de la Ribera d’Ebre celebren la seua festa major d’hivern per Sant Antoni. La festa d...

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...