Setmana Santa a Ascó. Processó de l’Angelet.


Poblacio: Ascó
Map Unavailable

Data/Hora
Date(s) - 16/04/2017
Tot el dia

Categories No Categories


La Processó de l’Angelet d’Ascó és una variant exclusiva d’Ascó de les processons de diumenge de Resurrecció o diumenge de Pasqua, anomenades popularment Processons de l’Encontre. A Ascó la processó de l’Angelet, no és ben bé una processó, sinó més aviat una una representaió parateatral, aquest fet la dota de gran peculiaritat convertint-la en una de les processons més singulars de tot Catalunya.

Es representa des de temps immemorials i escenifica la trobada de Maria amb Jesús ressuscitat, per això sempre se celebra el diumenge de Pasqua. L’escenificació, a la plaça de l’Església, transcorre entre la música en directe d’una guitarra i un violí, que toquen una partitura composada especialment per aquesta celebració per un músic local.

Després de missa i entre la imatge de la Verge i la del Santíssim Sagrament es desplega una llarga catifa blanca, on un nen del poble, menor de 7 anys, vestit d’àngel i amb una bandera blanca, camina des del davant de la Mare de Déu fins arribar davant la Custòdria del Santíssim. Les nenes que han celebrat la primera comunió durant l’any, el segueixen, i finalment els nois que s’han confirmat duen a pes la imatge de la Verge Maria davant del Santíssim. Finalment, els nens i nenes més petits del poble llancen una pluja de pètals.

La processó de l’Angelet d’enguany serà el diumenge 16 d’abril a les 12.00 hores.

processó-de-langelet-dAscó-02-01