Les muntanyes de Tivissa – Vandellòs

Tot i que és geogràficament força compacte i definit, no hi ha un nom tradicional per aquest massís muntanyós. El nom “Muntanyes de Tivissa-Vandellòs” és relativament recent i no correspon a cap denominació tradicional.

Aquest nom es refereix al fet que la majoria de les muntanyes del conjunt estan situades dins dels límits dels termes municipals de Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant a les comarques del Baix Camp i la Ribera d’Ebre.

Formen part de les anomenades Serres del Mestral, a la serralada Prelitoral, unes serres ben desconegudes però molt properes a un gran públic, amb els seus cingles i carenes que s’ajeuen cap a la Costa Daurada.

La elevació màxima és de 728 metres al Molló Puntaire; altres cims importants són el Tossal de l’Alzina i la Mola de Genessies.

L’espai compta amb diverses rutes aptes per fer a peu o en bicicleta.  Podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs a la Guia d’Excursionisme per Muntanyes de Tivissa i Vandellòs editada per l’editorial Piolet http://www.editorialpiolet.com .

Aquesta mateixa guia compta amb un bloc on podreu trobar informació sobre caminades per les Muntanyes de Tivissa i Vandellòs http://muntanyestivissavandellos.wordpress.com/ . Hi trobareu informació sobre els recorreguts, amb durada, nivell de dificultat, etc.

Més informació:

Turisme Tivissa

Tel. 977 41 75 51.

 

properament a la comarca

et proposem

Caminar al costat del riu. El GR-99 o Camí de Sirga.

La importància cultural, social i natural del riu Ebre va incentivar els principals actors de l’excursionisme ...

Descobreix els espais de la batalla de l’Ebre

La batalla de l’Ebre és un dels episodis històrics claus per entendre la història contemporània de Catalunya i...

Aquesta estiu, viu una terra de riu!

Visitar la nostra comarca significa conèixer l’Ebre en tota la seva essència, ja sigui resseguint-lo per camin...