La Ribera en Flor

#LaRiberaenFlor 

La Ribera d’Ebre ja es vesteix de gala gràcies a la floració dels arbres fruiters. Cada vegada són més els qui ens visiteu per deixar-vos seduir per aquest espectacle cromàtic, un regal de la natura que, enguany, acompanyem de cultura, d’esport i de degustació de productes locals. Diferents municipis de la nostra comarca han preparat experiències perquè pugueu gaudir d’un espectacle únic.

Les activitats són dissenyades de forma exclusiva durant el període de floració, previstes per al mes de febrer , març i principis d’abril però subjectes a la climatologia. Hi poden haver modificacions en les dates. 

No t’oblidis de compartir la floració amb nosaltres a #LaRiberaenFlor 

EXPERIÈNCIES 2023

Per a més informació sobre cadascuna les experiències 2023 us heu de posar amb contacte amb l’organitzador de cadascuna de les activitats. Per consultes generals  trucar al telèfon 977 4018 51 o escriure un correu a turisme@riberaebre.org.

INDICAR QUE DEGUT A LA CLIMATOLOGIA LES ACTIVITATS DE FLORACIÓ S’HAN ENDARRERIT I QUE FINS EL DIA 4 DE MARÇ NO ES PREVEU EL SEU INICI. ANIREM INFORMANT DE COM EVOLUCIONA LA FLORACIÓ

Descarregat el catàleg d’activitats en el següent enllaç Catàleg la Ribera en flor

 

 

MIRAVET

Floració, colors de Ribera i perfum de l’Ebre. Cirera

L’ajuntament de Miravet i Tarvitur us proposem una visita de camp i territori per descobrir la floració de la cirera en el seu moment àlgid gaudint del perfum i d’aquells colors propis de l’inici de la primavera, alhora contemplareu una panoràmica de Miravet des d’una altra perspectiva.

La ruta inclou la visita a un dels espais de la Batalla de l’Ebre on, entre l’agost i primers de novembre de 1938, s’hi localitzava un Hospital de Campanya i la seva corresponent fossa comuna.

Finalitzareu l’experiència amb  un tast de productes locals.

‘Floració, colors de Ribera i perfum de l’Ebre’ visitarà diverses finques segons l’oratge i l’espectacularitat en el procés del fenomen natural.

Lloc de sortida:  Oficina d’Informació i Turisme de Miravet ( plaça de l’Arenal s/n)

Durada: 1 h i 30 min

Dates i horaris: Dates pendents de confirmar segons floracio

Sortides programades: Dates pendents de confirmar segons floracio

A les 10.00 i a les 16.00 hores.

A les 10.00 hores i a les 16.00 hores.

Programada en dies laborables, quan hi hagi un mínim total de 8 participants.

En exclusivitat i concertades  qualsevol dia de la setmana en horari acordat, consultar preu i disponibilitat.

Preu per persona: 10 € per persona. Gratuïta per a menors de 10 anys acompanyants

Visita en exclusivitat i concertades per a grups: consultar preu

Més informació i reserves: Tarvitur (Vicens) 691 561 868. A/e: tarvitur@gmail.com

Web Tarvitur: http://tarvitur.blogspot.com/

Activitats complementaries: Complementàriament, Tarvitur us ofereix també la possibilitat de visites combinades, afegint a la visita de floració la possibilitat de visitar el Castell de Miravet o el Cap de la Vila (centre històrica de Miravet).. Consultar preu, disponibilitat i durada de les mateixes.

També es pot complementar la visita amb un dinar al Restaurant Molí de Xim de Miravet, amb un menú de floració. Reserves al telèfon 635 111 025. Preu del dinar: 29,50 €

Cal reserva prèvia i consultar disponibilitat

 

MIRAVET

Flors i vins a Miravet

Passeig comentat entre camps florits de fruiters amb brunch km 0  amb tast de vins i productes locals.

Lloc de sortida: Celler Pedrola Ctra T-324 a 2 km de Miravet

Durada: 2 h.

Dates i horaris: tots el dissabtes de mes de març i abril

Sortida a les 11:00 hores

Preu per persona: 12 €.

Més informació i reserves: Celler Pedrola Tel. 650 093 906

cellerpedrola@gmail.com

Cal fer reserva prèvia

 

RECOMANACIONS PER A LA VISITA

Us recomanem descobrir la floració a la Ribera d’Ebre a través de les activitats guiades d’aquesta pàgina, especialment dissenyades per a la floracIó.

Si voleu anar per lliure us proposem que ho feu a traves d’alguna de les rutes de  incloses al mapa de floració. I cal que tingueu present:

  • Es pot circular per les carreteres i principals pistes indicades, però sense entrar als camps florits, són propietats privades.
  • Cal respectar els arbres i la seva flor.
  • No existeixen rutes de floració senyalitzades, per això totes elles son acompanyades de serveis de guia.

Aprofundim sobre la floració a la Ribera d’Ebre

La Ribera d’Ebre és una de les comarques de Catalunya on el paisatge varia de forma més acusada segons l’estació de l’any. Aquest fet es deu a la floració dels arbres fruiters que enjardinen les zones més baixes de la comarca i a la continuïtat dels boscos de ribera que acompanyen el riu Ebre.

A l’estiu predominen els colors verdosos, a la tardor i a l’hivern destaquen els toncs ocres i marronosos dels boscos de ribera, però és a la primavera quan el paisatge de la Ribera d’Ebre ens regala les millors estampes; la comarca es transforma en una gran catifa de tons blancs i rosats gràcies a la floració dels arbres fruiters. Tot un espectacle natural que heu de conèixer!

Els ametllers són els primers en treure flor; els presseguers, continuen el procés, i els cireres clouen la funció. Tot un espectacle cromàtic que dura gairebé tres mesos, normalment fins a principis d’abril.

La localització geogràfica i l’altitud, vora el Mediterrani i a pocs metres sobre el nivell de mar, en determina el clima de la comarca, fent que sigui la primera gran zona de Catalunya amb conreus de fruita dolça que treu flor.

La varietat cromàtica que ofereix la Ribera d’Ebre a la primavera és excepcional, el paisatge alterna el rosa dels ametllers i presseguers, el blanc dels cirerers i albercoquers, les tonalitats encara marronoses dels boscos de ribera, els verds lluents de la plana, els verds mediterranis de les pinedes i els blaus turquesa de riu. És un paisatge viu, canviant on la intensitat dels colors varia cada dia

A grans trets s’observen tres grans àrees de floració dels arbres fruiters:

Cubeta de Móra: Al sud, coneguda popularment com la Cubeta de Móra i on s’assenten poblacions com  Miravet, Móra d’Ebre, Móra la Nova i Garcia. És on s’hi concentra la major quantitat de presseguers, hi trobareu també cirerers.


La Ribera Nord: al nord, després de creuar el pas de l’Ase, s’hi assenten poblacions com Vinebre, Ascó i Flix que s’envolten de presseguers. A la Torre de l’Espanyol, en canvi, hi predominen els cirerers. La Palma d’Ebre saluda la primavera amb la floració dels ametllers.

floració ribera ebre primavera floridaweb


Faldes de Llaberia: a les primeres vessants de la serra de Llaberia, entre Tivissa i la Serra d’Almos, són els cirerers els qui vesteixen d’un blanc lluent aquesta zona, el blanc contrasta amb els tons verdosos de les pinedes. També són destacables els ametllers que acaricien fins i tot Darmós.

floracio

 

Descobrint la Ribera d’Ebre

Sens dubte, amb aquest teló de fons, la primavera es converteix en una de les millors èpoques de l’any per gaudir la Ribera d’Ebre, ja sigui navegant pel riu Ebre amb piragua o caiac,  visitant viles medievals i castells templers, gaudint de la nostra gastronomia, connectant-vos amb la natura a la reserva natural de Sebes, un dels espais humits més importants de Catalunya, o bé enfilant-vos al capdamunt de les nostres muntanyes, autèntiques talaies de la vall de l’Ebre i el Camp de Tarragona.

Galeria d’imatges sobre la floració a la Ribera d’Ebre.

 

més informació i contacte

properament a la comarca

et proposem

Els darrers passos de barca de Catalunya

La Ribera d’Ebre és una comarca de tradicions, ho demostra un cop més la presència de tres passos de barca, el...

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Tasta la Ribera d’Ebre

  Us presentem els productes de la comarca per tastar-la des de casa o per quan pugueu visitar-la. Molts ...