Activitat: batalla de l’Ebre + floració a Benissanet

El préssec o auberge és la fruita dolça per excel·lència de la comarca i la seua qualitat és reconeguda amb una IGP (indicació geogràfica protegida).

Benissanet, el principal productor de préssecs de la Ribera d’Ebre, se situa al bell mig de la Cubeta de Móra, una gran plana fluvial on hi predomina el conreu del presseguer. A la primavera els presseguers esclaten en flor i configuren uns paisatges efímers de tons rosats que captiven qualsevol visitant.

Després de visitar el refugi de la Font Gran de Benissanet, un dels espais relacionats amb la batalla de l’Ebre més notables de la comarca, us proposem passejar-vos entre presseguers i conèixer tot allò que fa especial el préssec de Benissanet i la Ribera d’Ebre.

El refugi va ser construït, amb l’ajuda de les dones del poble, durant la batalla de l’Ebre, per protegir-se dels atacats aeris. En una de les sales s’hi projecta un audiovisual on testimonis vius ens expliquen com es va construir el refugi. També compta amb una exposició d’imatges de la guerra.

La proposta inclou la visita guiada al refugi de la Font Gran, un tast del vermut de Benissanet, la degustació de pastissets (els dolços típics de la Ribera d’Ebre) i la visita guiada entre presseguers.

Cal concertar la visita prèviament a través del telèfon 977 407 915.

El preu és de 3 €.

més informació i contacte

municipi Benissanet
telefon 977 40 79 15
properament a la comarca

et proposem

Jornades Gastronòmiques de la clotxa 2023

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de l...

La natura en estat pur. Reserva Natural de Sebes. Activitats

La Reserva natural de Fauna Salvatge de Sebes i Meandre de Flix  és un espai fluvial inclòs al Pla d’Espais d’...

Viles i castells medievals

La Ribera d’Ebre és terra d’història, una història narrada en primera persona pel riu Ebre, que omnipresent, n...