Natura

La comarca de la Ribera d’Ebre compta amb un patrimoni natural on és protagonista el riu Ebre i les serralades prelitorals que el travessen i l’envolten. El riu ha anat formant fèrtils bancs fluvials sedimentaris on predominen els correus de fruita dolça i l’olivera. La Ribera d’Ebre mostra gran diversitat de paisatges i ecosistemes formant una vall interior tancada per la serralada prelitoral, amb el gran meandre de Flix al nord i el pantà de Riba-roja.

A la Ribera d’Ebre comptem amb una gran biodiversitat i representativitat biogeogràfica. Entre els espais naturals més notables en destaca la Reserva Natural de Sebes i Meandre de Flix, una de les zones humides més importants de Catalunya, també les illes del riu Ebre, que de nord a sud apareixen de forma intermitent i desenvolupen una funció mediambiental molt important per les aus migratòries i, finalment, els espais naturals formats pels principals contraforts muntanyosos que encaixen la comarca com la Serra de Llaberia, les muntanyes de Tivissa – Vandellòs i la serra de Cardó.

Pèro la bellesa paisatgística de la comarca no ve marcada tan sols pels seus espais naturals relacionats amb el riu o la muntanya, sinó també per l’art de l’agricultura, la zona sedimentària de la comarca conforma un gran jardí d’arbres fruiters, oliveres o vinya que cada estació de l’any canvia els seus colors, convertint-se en una de les zones de Catalunya on els paisatges agraris despleguen un dels espectacles cromàtics més bells.

Els nostres espais naturals
Activitats a la natura
properament a la comarca

et proposem

Descobreix els espais de la batalla de l’Ebre

La batalla de l’Ebre és un dels episodis històrics claus per entendre la història contemporània de Catalunya i...

Aquesta tardor, viu una terra de riu!

Visitar la nostra comarca significa conèixer l’Ebre en tota la seva essència, ja sigui resseguint-lo per camin...

Caminar al costat del riu. El GR-99 o Camí de Sirga.

La importància cultural, social i natural del riu Ebre va incentivar els principals actors de l’excursionisme ...