La clotxa

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels orígens de pagès de la comarca i alhora posa en relleu la senzillesa i riquesa de la nostra gastronomia.

Els darrers anys, la reivindicació de la clotxa ha propiciat la seva presència tant a les cases particulars com també a diferents manifestacions de la nostra cultura popular i a molts dels restaurants de la Ribera d’Ebre, que, amb imaginació i professionalitat, han incorporat nous formats que enriqueixen encara més el nostre plat tradicional.

Per tot plegat, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb les associacions d’empresaris turístics de la comarca i els seus restauradors, s’ha consolidat una festa popular que té a la clotxa com a protagonista principal i que, any rere any i de forma itinerant, aplega molta gent de casa nostra i d’arreu del país per tastar la nostra cuina popular i tradicional i per gaudir dels atractius dels nostre municipis.

La Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que aquest any s’ acollirá a La Serra d’Almos arriba a la seva 15a edició, és també un actiu turístic i cultural. La Festa de la Clotxa la celebrarem el diumenge dia 8 d’abril. Podeu comprar el tiquet de clotxa a les oficines de l’Ajuntament i als forns de pa de la Serra d’Almos i en línia a la web atrapalo.com en els següent enllaç https://www.atrapalo.com/actividades/tarragona/la-serra-d-almos/d102262/#buscador

A més, aquesta Festa dona inici a la presència de la clotxa a bona part dels restaurants de la comarca que, durant un mes, en forma de jornades gastronòmiques, i alguns d’ells durant tot l’any incorporen a les seves cartes i menús aquesta recepta tradicional i diverses variants de la mateixa. Les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa se celebraran del 8 d’abril al 5 de maig

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels oríge...

La clotxa és el nostre plat tradicional per excel·lència de la Ribera, que diu molt dels oríge...

properament a la comarca

et proposem

Navega a la Ribera d’Ebre

Una de les millors maneres de conèixer la Ribera d’Ebre és navegant pel riu Ebre a través de les diverse...

Festes del Riu a la Ribera d’Ebre

Entre les tradicions de la Ribera d’Ebre més singulars hi trobem les festes del riu. Són festes populars...

Aquest estiu, viu una terra de riu!

  Visitar la nostra comarca significa conèixer l’Ebre en tota la seva essència, ja sigui resseguint-lo pe...